REGICOR - Estudiant les malalties del cor i els seus factors de risc des del 1978


Notícies RSS

Mostrant 1 a 5 de 58 entrades disponibles

 • 30/05/2019

  L’edat d’inici en el tabaquisme es relaciona amb l’augment de la mortalitat dels fumadors

  Cada any que s'avança l'edat d'inici de consum de tabac, s'incrementa un 4% el risc de morir en els pròxims 7 anys. Una persona que comenci a fumar als 12 anys té més risc de mortalitat i de patir una malaltia cardiovascular que una que ho hagi fet a partir dels 18. Així ho conclou un estudi liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), metges de l'Hospital del Mar i el CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV). L'estudi el publica la revista Preventive Medicine. 

  Més >>

 • Nota de premsa - 10/01/2019

  El 80% dels homes adults de l’Estat presentarà obesitat o sobrepès l’any 2030

  Un estudi publicat per la Revista Española de Cardiología liderat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i metges de l'Hospital del Mar, ha xifrat en gairebé 2.000 milions d'euros el sobrecost per al sistema de salut de l'Estat, d'atendre les persones amb sobrepès, obesitat i obesitat mòrbida. Es tracta de la revisió més actualitzada disponible, a partir de mig centenar d'articles publicats anteriorment.

  Més >>

 • 06/11/2018

  Jornada Inter-CIBER. Planificació de projectes científics col.laboratius

  El Programa 3 d'Epidemiologia Cardiovascular de l'CIBERCV organitza una trobada per a la discussió de possibles projectes científics col·laboratius. Més de 30 investigadors CIBER de CIBERCV, CIBERSAM, CIBERDEM i CIBEROBN es reuniran a l'IMIM-PRBB de Barcelona per posar en comú els recursos disponibles en els grups i CIBER respectius, amb l'objectiu de generar idees i establir les bases per a preparar projectes inter-CIBER.

  Més >>

 • 24/09/2018

  Un estudi qüestiona l’ús generalitzat d’estatines en majors de 75 anys i aposta pel tractament individualitzat

  Aquestes són les conclusions d'un nou estudi liderat per investigadors del Grup d'Investigació en Salut Vascular de Girona (ISV-Girona) de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol), de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i de la Universitat de Girona, que ha avaluat l'efectivitat d'aquests fàrmacs en la prevenció cardiovascular en majors de 75 anys sense malaltia cardiovascular prèvia, algunes amb diabetis tipus 2 i d'altres, sense.

  Més >>

 • 01/07/2018

  S’amplia l'estudi REGICOR amb el reclutament d’una nova cohort de 35 a 55 anys a Girona, Celrà i Arbúcies

  Entre juny i desembre de 2018 dos equips sanitaris de l'Estudi REGICOR examinaran a 1.000 nous participants d'entre 35 i 55 anys a Girona ciutat, Celrà i Arbúcies amb l'objectiu d'ampliar la cohort del Registre Gironí del COR. L'objectiu d'aquest estudi és analitzar quins són els factors que augmenten el risc de patir malalties del cor i quins factors ens protegeixen.

  Més >>

Una iniciativa de