REGICOR - Estudiant les malalties del cor i els seus factors de risc des del 1978


Notícies RSS

Mostrant 1 a 5 de 45 entrades disponibles

 • 20 d'abril del 2017

  S'ofereixen 5 places per a fer de tècnic/a de recerca (Grau en Infermeria o titulació equivalent, de maig a desembre del 2017)

  S'ofereixen 5 places per a fer de tècnic/a de recerca (Grau en Infermeria o titulació equivalent, de maig a desembre del 2017).

  Més >>

 • 06/03/2017

  Atorgat el programa "Seguiment de la cohort poblacional de l’estudi REGICOR", en el marc de la primera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut

  El Departament de Salut en el marc de la primera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 ha concedit finançament pel: Seguiment de la cohort poblacional de l'estudi REGICOR: tendències en la incidència de malaltia cardiovascular, en la prevalença de factors de risc, identificació de nous mecanismes i biomarcadors predictius, i avaluació d'estratègies de prevenció.

  Més >>

 • 30 de novembre de 2016

  Roberto Elosua, escollit membre del Consell Assessor de Salut Pública

  El Consell Assessor de Salut Pública és l'òrgan consultor sobre els aspectes tècnics i científics de la salut pública a Catalunya. Constituido en mayo de 2012 i recentment se n'ha escollit la nova composició, en la que el Dr. Roberto Elosua és un dels seus 20 membres.

  Més >>

 • 28 de novembre de 2016 - (Nota de premsa de l'Imperial College)

  La pressió arterial alta ja afecta a 1.130 milions de persones a tot el món

  La revista The Lancet acaba de publicar el que és l'estudi més gran mai realitzat sobre un tema específic de salut i que ha involucrat a l'Organització Mundial de la Salut i a centenars de científics de tot el món, entre els que es troben els investigadors del grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular de l'IMIM que han aportat la informació de la base de dades del projecte REGICOR. Les conclusions de l'estudi mostren que actualment hi ha 1.130 milions de persones al món amb pressió arterial alta i que aquesta patologia no està relacionada amb la riquesa, com passava l'any 1975, sinó que és un important problema de salut relacionat amb la pobresa.

  Més >>

 • 24/08/2016

  La diabetis augmenta el risc de morir per càncer i altres malalties

  Es duplica el risc de patir ictus i càncers localitzats en fetge i còlon-recte Un estudi coordinat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i en el qual han participat 12 grups de tota la geografia espanyola, ha descrit per primera vegada a Espanya que la diabetis mellitus no només augmenta el risc de morir per causes cardiovasculars (infart de miocardi, ictus o insuficiència cardíaca), sinó que també incrementa significativament el risc de morir per neoplàsies, infeccions, malaltia pulmonar obstructiva crònica i malalties amb afectació hepàtica i renal. Els resultats han estat publicats a la prestigiosa revista Diabetis Care.

  Més >>

Una iniciativa de